2015 - 2016 Eğitim - Öğretim Yılı Kayıt İşlemleri

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt Nasıl Yapılacak?

  * Elektronik kayıtlar 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

·        * Elektronik kayıtlar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

·        * Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden; Spor Bilimleri Fakültesi, (Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği Bölümü )Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi,(Grafik, Heykel, Resim,  Sahne Sanatları Bölümü)ve Eğitim Fakültesi (Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri –Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı)Bölüm/Programları için elektronik kayıt yapılamaz. Bu birimlere Özel Yetenek Sınav ilanlarında belirtilen tarihlerde fakültelerinde kayıt yapılır.

·         *Sağlık Raporu İsteyen (Tıp Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, (Tüm Bölümler)Sağlık Bilimleri Fakültesi(Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümleri) ve Fethiye Sağlık Yüksekokulu (Hemşirelik Bölümü)Bodrum Denizcilik MYO Yat Kaptanlığı Programına  Elektronik kayıt yapılamaz.

·         *Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokuluna yönlendirileceklerdir.

·         *Elektronik kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

·        * Elektronik kayıt dışında üniversiteye gelerek kayıt yaptıracakların kayıtları 03-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

·         *Elektronik kayıt dışında üniversiteye gelerek kayıt yaptıracaklar kayıt için gerekli belgeler ile birlikte kayıt yaptıracakları fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu/bölüm/programları için belirlenen kayıt tarihinde (Bakınız sayfa 14-15-16) kayıt bürosuna müracaat edeceklerdir.(Posta ile kayıt yapılmaz.),(Cumartesi ve Pazar günleri kayıt yapılmaz.)

·         *Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştikleri fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokuluna başvuracaklar, kayıt dosyasını (içindeki evraklarla birlikte) kayıt bürosuna teslim edip, listeleri imzalayacaklardır.(Eksik belgelerle kayıt yapılmaz.)

·         *Elektronik kayıt yaptıranların, kayıt için gerekli belgelerin teslimi ve tüm öğrencilerin ders kayıtları  31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında  ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu’nda yapılacaktır.

·        * İkinci öğrenim ücretleri, uzaktan eğitim öğrencileri için eğitim ve materyal ücretleri öğrenci numarası ile 31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında Garanti Bankası şubelerinden, ATM ve İnternet Bankacılığından yatırılabilecek, havale ve EFT kesinlikle kabul edilmeyecektir.

·         *Belirtilen tarihlerde elektronik kayıt veya üniversiteye gelerek kayıt yaptırmayanlar, kayıt için gerekli belgeleri teslim etmeyenler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar.

·         *Kayıt işlemlerini tamamlayan ve kayıt için gerekli belgelerini teslim edenler kayıt yenileme ve ders kayıt haftası içinde akademik danışmanlara başvuracaklar, akademik danışmanla birlikte bölüm/program ya da yabancı dil hazırlık program kayıtları ve ders kayıtlarını yaptıracaklardır.

·        * Zorunlu veya isteğe bağlı yabancı dil hazırlık programına tabi olanlar, yabancı dil hazırlık programına devam etmek isteyenler ve ortak zorunlu yabancı dil, Enformatik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili derslerinden muaf olmak isteyenler akademik danışmanlarına başvuracaklardır.

·        * Ders kayıt işlemleri danışman onayı alındıktan sonra tamamlanacaktır.

Son Güncelleme Tarihi : 27.07.2015 15:22:34 Okunma Sayısı : 1001

Son Duyurular