Sevgili Aday Öğrenciler

Fakültemiz eğitim-öğretimin  %100 İngilizce dilinde yapıldığı, genç ve dinamik bir fakültedir. 2006 yılı itibarı ile öğrenci kabul etmeye başlayan fakültemizde tamamı projeksiyonla donatılmış derslikler, modern cihazlarla donatılmış laboratuvarlar ve bilgisayar laboratuvarları mevcuttur. Bölümlerimizde görev yapan öğretim kadrolarımız yurt dışında veya Ülkemizin saygın üniversitelerinde doktora eğitimi almış ve bilimsel olarak kendini ispatlamış bilim insanlarından oluşmaktadır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak mezun öğrencilerimizin aldıkları kaliteli eğitim ve edindikleri yabancı dil becerisi ile gerek kamu, gerekse özel sektörde kolaylıkla iş bulabilmektedir. Bugüne kadar mezun öğrencilerimiz üzerinden yapılan değerlendirme sonucu istihdam edilen mezunlarımızın oranının %95 olduğu belirlenmiştir.

Başarılı öğrencilerimiz Erasmus öğrenci değişimi programı kapsamında tamamı karşılıksız hibe destekle, anlaşma yapılan başka bir Avrupa ülkesinin yüksek öğretim kurumunda 1 veya 2 dönemliğine öğrenci olabilmektedir.

Fakültemiz Bölümleri hakkında daha detaylı bilgi için lütfen aşağıda yer alan bölüm isimleri üzerinde tıklayınız.

Bilgisayar Mühendisliği (2014 yılında ilk mezunlarını vermiştir.)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (2014 yılında ilk öğrencileri ile eğitime başlayacaktır.)

İnşaat Mühendisliği (4 yıldır mezun vermekte, İngilizce Yüksek Lisans eğitim olanağı sunmaktadır.)

Jeoloji Mühendisliği (3 yıldır mezun vermekte, İngilizce Yüksek Lisans eğitim olanağı sunmaktadır.)

Maden Mühendisliği (2015 yılında ilk mezunlarını verecektir, İngilzce ve Türkçe Yüksek Lisans eğitim olanağı sunmaktadır.)

Metalurji-Malzeme Mühendisliği (2015 yılında ilk mezunlarını verecektir.)

Üniversitemiz Yerleşkesinde üç adet öğrenci yurdu bulunmaktadır. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nce işletilmekte olan Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu 1500, Prof.Dr.Ethem Ruhi Fığlalı Erkek Öğrenci Yurdu ise 1800 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca ayrı bloklarıyla kız ve erkek öğrencilere hizmet veren 1500 toplam kapasiteli özel Residorm öğrenci yurdu bulunmaktadır. Kampüsün bulunduğu Kötekli bölgesinde çoğu özel yurt, apart, ev  ve öğrenci evlerinde 12000 civarında öğrencimiz yaşamaktadır. Kötekli değişik yörelerin yemeklerinin sunulduğu lokantaları, kafeleri, alışveriş merkezleri, berber/kuaförleri, marketleri ve diğer tüm imkanlarıyla kendi kendisine yeten tam bir öğrenci yaşam alanı özelliğindedir.

Üniversite kampüsümüz içinde ise yemekhaneler (Öğrenci Sarayı, Karya Kapı, Nazar, Türkevi), kafeteryalar, çim saha, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, Doğal Yaşam Parkı, müze, çok salonlu ve çok fonksiyonlu Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve geceleri ve hafta sonları da faaliyet gösteren kapsamlı merkez kütüphanemiz öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Üniversitemizin başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencileri için Sıtkı Koçman Vakfı üzerinden karşılıksız burs ve ücretsiz yemek desteği de sağlanabilmektedir.

Posterin büyük hali için üzerine tıklayınız, ayrıca detaylı bilgi ve tanıtım katalogumuz için lütfen tıklayınız...

Son Güncelleme Tarihi : 18.08.2014 21:02:23 Okunma Sayısı : 1670