MÜDEK’ten Mühendislik Fakültemize Akreditasyon

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesine akreditasyon verildi.

Üniversitemizde verilen mühendislik eğitiminin, uluslararası standartlara uygun olduğunu onaylayan MÜDEK akreditasyonu kapsamında, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinde verilen eğitimin kalitesi tescillendi.
1 Mayıs 2020 tarihi itibariyle başlayan akreditasyon süreci, 30 Eylül 2022 tarihinde sona erecek.

MÜDEK, Uluslararası Mühendislik Birliği şemsiyesi altındaki Washington Accord'un (WA) tam üyesi olan bir kurumdur. WA akreditasyonu, ABD ve tüm dünyada tanınırlığı sağlamaya yönelik bir uluslararası üst sözleşme yapısıdır. Bu akreditasyon, üniversitenin mezunları için uluslararası standartlara uygun bir eğitim alma konusunda güvence verilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi : 26.08.2020 09:54 Okunma Sayısı : 1963

Son Duyurular