Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz Öğrencilerinin “Genç Beyinler Yeni Fikirler” GBYF 2022 Başarısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, MSKÜ Metaverse Araştırma Grubu üyesi olan Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden öğrencilerimiz “Engelsiz Adil Evren (Fairverse)” başlıklı proje fikirleriyle Ege Bölgesi Üniversiteleri arasında düzenlenen ve bu yıl 11.si gerçekleşen “Genç Beyinler Yeni Fikirler” yarışmasında “Fikir Yarışması Birincisi” ve “Bilgisayar Mühendisleri Odası Özel Ödülü” ödüllerini alarak okulumuzu ve bölümümüzü temsil etmişlerdir. Öğrencilerimizin projesi; fiziksel engele sahip bireylerin hareket deneyimlerini yaşayabilecekleri bir sanal ortam prototipi oluşturmaktır. Sesli komutların hareket komutlarına dönüştürülmesi aracılığıyla fiziksel engele sahip bireylerin hareketleri deneyimleyebilmeleri amaçlanmıştır. Sistemin sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla token ekonomisi oluşturulmaktadır. Metaverse için geliştirici (creator) ekonomisi oluşturulmaktadır. Geliştiricilerin “Engelsiz Adil Evren (Fairverse) için yeni nesneler, animasyonlar ve diğer yenilikleri eklediklerinde token kazanmaları sağlanacaktır. Bu proje TÜBİTAK 2209 A desteği almaya hak kazanmıştır ve gelişmiş hali Teknofest yarışmasında üniversitemizi temsil edecektir.

Proje ekibi
Danışman:
Dr. Enis Karaarslan
Yürütücü Öğrenci: Reyhan Duygu (1.sınıf)
Üye: Enes Atalay (2.sınıf)
Üye: Hakkıcan Bülüç (3.sınıf)

Üniversitemizi temsil eden öğretim üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Son Güncelleme Tarihi : 08.06.2022 14:23 Okunma Sayısı : 1233