Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz ve Öğrencilerimizin Patent Başarısı

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan'ın fikir sahibi olduğu "Mahremiyet korumalı blok zincir tabanlı akıllı ölçüm ve veri kayıt sistemi" patenti tescillendi. Patent Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nden öğrenciler ve akademisyenlerin işbirliği ile hayata geçti.
 
MSKÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan'ın danışmanlığında 2018 senesinde bilgisayar mühendisliği öğrencileri olan Şafak Öksüzer ve Ahmet Önder Gür ile başlayan çalışmalar; Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Dalkılıç, Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Aydın ve Ege Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Umut Can Çabuk'un destekleriyle patent olarak geliştirildi.
 
Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan şu şekilde konuştu; "Üniversitemize bir patent kazandırdığımız için mutluyum. Öğrencilerimize örnek olmasını istediğim şey ise, bir öğrenci projesi olarak başlayan bir çalışmanın patente dönüşebileceğini göstermektir. MSKÜ Blokzinciri Araştırma Grubu - MSKU BcRG olarak 2018 senesinde başladığımız “Elektrik Dağıtım Sistemlerinde Blok Zinciri Tabanlı Mahremiyet Çözümü” projemiz birçok yarışmadan ödülle dönmüştü. Bu fikri geliştirip bir patent olarak tescillendirebildiğimiz için çok mutluyum. Bu patent üniversiteler arası ortak bir başarı hikayesidir. Bütün ekibe teşekkürlerimi bir daha iletmek istiyorum."

 

Son Güncelleme Tarihi : 08.12.2022 12:12 Okunma Sayısı : 1008

Son Haberler