TEKNOFEST 2019 - TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Sergisi ve Türkiye Üçüncülüğü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ahmet Önder Gür ve Şafak Öksüzer'in, Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan danışmanlığında hazırladığı "Elektrik Dağıtım Sistemlerinde Blokzinciri Tabanlı Mahremiyet Çözümü" çalışması Türkiye çapında gerçekleşen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda "Akıllı Şehirler ve Ulaşım" kategorisinde üçüncü oldu.
 
Bu yıl yedincisi düzenlenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında 160 farklı üniversiteden toplam 1640 başvuru alındı. Yapılan ön inceleme ve jüri değerlendirmeleri sonucunda 613 proje (1107 öğrenci) Bölge Yarışmalarına davet edildi. Bölge yarışmalarında birincilik derecesi alan 112 projenin, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bünyesinde 18-22 Eylül 2019 tarihleri arasında final sergisi düzenlendi.
 
Final sergisine İzmir-Bursa Bölge Yarışmasında Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan danışmanlığında "Akıllı Şehirler ve Ulaşım" kategorisi birincilik elde eden öğrencilerimiz Ahmet Önder Gür ve Şafak Öksüzer ile Dr. Öğr. Üyesi Barış Ethem Süzek danışmanlığında hazırlanan “Sağlık” kategorisindeki projesiyle birincilik elde eden Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencimiz Muzaffer Şenkal katıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; “Elektrik Dağıtım Sistemlerinde Blokzinciri Tabanlı Mahremiyet Çözümü" başlıklı çalışma "Akıllı Şehirler ve Ulaşım" kategorisinde üçüncü oldu.
 
Öğrencilerimiz TEKNOFEST ana sahnesinde düzenlenen tören ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden ödüllerini aldılar.







 

Son Güncelleme Tarihi : 09.10.2020 16:38 Okunma Sayısı : 3077

Son Haberler