Stajyer Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Öğrenci Ve İş Veren Bilgi Formu

02.12.2016 tarihli ve 6764 sayılı Kanunun 48. maddesi ile 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa eklenen Geçici 12. maddesi gereği; aday çırak ve çıraklar ile anılan Kanunun 18. madde hükümleri uyarınca işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere 25. maddenin birinci fıkrası kapsamında yapılacak ödemelerin asgari ücretin net tutarının %30’undan az olamayacağı ödenebilecek en az ücretin; yirmiden az personel çalıştıran işletmeler için üçte ikisi, yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için üçte birinin 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 53.  maddesinin üçüncü fıkrasının (B) bendinin (h) alt bendi için ayrılan tutardan Devlet katkısı olarak ödeneceği hüküm altına alınmıştır. Söz konusu hüküm kapsamında 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa Göre İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerinin Bir Kısmının İşsizlik Fonundan Karşılanmasına İlişkin Usul ve Esaslar yayımlanmıştır.

Buna göre zorunlu stajlarını özel işletmelerde yapan öğrencilerimizin staj yaptıkları kurumdan talep edilmesi noktasında aşağıdaki formu kullanmaları gerekmektedir.

Stajyer Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Öğrenci Ve İş Veren Bilgi Formu

Son Güncelleme Tarihi : 09.05.2024 10:06 Okunma Sayısı : 106